A lélek csillagjárása (1997)

Mennyi gőgös, korcs utód, s mennyi handa-banda, ki a nagyságból semmi mást, mint saját irigy árnyékát látja, s amazt gőgősnek hazudja.

Hendi Ilma

Mi tudjuk, hogy az emberiség-áramlat már most két részre hasad, az egyik, amely a Jóba és Erénybe megy át, a másik, ami a borzasztóban és rosszban végzi. Ezek az állapotok már most sínre kerülnek, már itt vannak a csírák.

Rudolf Steiner

Isten öröm, ezért állította háza elé a Napot.

Assisi Ferenc

A négyes szám a holdfázisok száma. Az évszakoké. Az égtájaké. Az erő megduplázódásáé – ami az óperzsa kultúrában annyit jelentett, mint „minden erőt beleadni”. A zárkózottság, a titkok száma is. A Négy erőssége: mindent egy jól áttekinthető rendbe tenni. A régi városerődítményeknek négy tornya van, minden égtáj felé egy. Onnan vigyázzák a rend őrzői a veszélyt, akár kívülről jövő támadás, akár belülről való rendbontás tűnt fel. A Négyes szám alatt született ember szervező tehetséggel fog bírni.

A. T. Sahihi

A paracelzuszi „Archeusz” őstípus, melyet Paracelzusz látnoki módon még észlelhetett, korábbi világnézetek összefoglalása volt az emberben meglévő kozmikusról.

W.C. Simonis

Az öregség jellemzői: tiszteletre méltóság, bölcsesség, derű, kiegyensúlyozottság, nyugalom és otthoniasság kellene legyenek.

Hendi Ilma

Ha magánügy a költészet, minek leírni, elég lenne magunkban mormolni.

Assisi Ferenc

Szavak, szavak, szabadító szavak,
… sokszor, sokszor megváltottatok,
Magam fölé magasztaltatok,
Bűnből, világból kiemeltetek, –
És zengéstekből külön élet támad,
Hadat izenve kínnak és halálnak.

Reményik Sándor